EkonomiTeknologi

BYD Muncul Sebagai Peneraju Pasaran Kenderaan Elektrik di Malaysia

Sime Darby Beyond Auto (SDBA) mengecapi kejayaan gemilang pada tahun lalu apabila jenama BYD menjadi tonggak dalam pasaran kenderaan elektrik (EV) di Malaysia. Sebagai pengedar eksklusif bagi jenama itu, SDBA mengumumkan pencapaian kukuh ini, yang mencerminkan populariti yang pesat berkembang BYD dan minat yang meningkat di kalangan rakyat Malaysia terhadap kenderaan lestari.

Prestasi luar biasa ini diungkapkan melalui kejayaan jenama BYD dalam merebut perhatian pasaran EV Malaysia. 660 tempahan yang berjaya diterima sempena acara sambutan Tahun Baharu Cina bagi model BYD ATTO 3 dan BYD DOLPHIN menjadi bukti kukuh prestasi ini. BYD ATTO 3, sebagai model pilihan utama, menarik perhatian pengguna dengan harga yang berpatutan.

Disebabkan peningkatan permintaan yang menggalakkan, SDBA turut mengumumkan pembukaan pra-tempahan bagi model BYD SEAL. Langkah ini menjelaskan tanggapan positif daripada pengguna terhadap portofolio kenderaan BYD, yang menawarkan pilihan yang berpatutan tanpa mengorbankan prestasi dan kualiti.

Pertumbuhan pesat BYD di pasaran EV Malaysia bukan sahaja mencerminkan keupayaan SDBA sebagai pengedar yang berwibawa tetapi juga mengindikasikan pergeseran yang ketara dalam kesedaran dan penerimaan masyarakat terhadap teknologi lestari. Dengan komitmen terhadap kualiti dan inovasi, BYD terus memimpin hala tuju pasaran kenderaan elektrik Malaysia.

SDBA yakin bahawa pencapaian cemerlang BYD bukan hanya mencerminkan kepuasan pelanggan tetapi juga memberi dorongan positif kepada industri EV tempatan. Dengan terus memperkukuhkan kerjasama dan penyediaan yang cekap, SDBA dan BYD bersama-sama membawa revolusi elektrik ke puncak kejayaan di Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *